Geen Etixx Classic in 2020, maar de wereld draait door...

Als gevolg van de maatregelen door de overheid heeft onze partner Golazo/Peloton beslist om al hun organisaties af te gelasten tot 1 juni. De gezondheid en de veiligheid van de deelnemers, maar ook van de medewerkers zijn prioritair!
Onze Etixx Classic zal dus dit jaar jammer genoeg niet doorgaan. Echter het goede nieuws is: Op zaterdag 24 april 2021 zijn we er terug! Beste wielervriend(inn)en, het zijn geen makkelijke tijden maar we willen jullie vragen de richtlijnen van de overheid heel strikt na te leven. Fietsen kan dus enkel nog ofwel alleen, ofwel met 1 vriend(in) ofwel met je gezin (op voorwaarde dat je allen onder 1 dak leeft). We weten dat jullie allemaal meer dan één (fiets)vriend(in) hebben waarmee je kan gaan fietsen, maar we moeten dit nu beperken tot één. Elke dag met iemand anders op pad is dus echt niet de bedoeling. Respecteer ten aanzien van andere sporters ook de social distance van 1,5 meter, ook bij inhalen. Alvast bedankt ! Veel fietsplezier en we kijken ernaar uit terug samen in groep de weg op te kunnen.

Iets EXTRA/SUGGESTIES:

Nu is er tijd om: onderstaande te lezen, mekaar vanop afstand te motiveren, en te proberen positief om te gaan met de omstandigheden. We geven enkele mogelijkheden, en zijn zeker dat jullie deze kunnen aanvullen.

- Wie kent site met ‘binnenhuis’-sportoefeningen, stuur de link door via een reactie, zodat we deze misschien ook eens kunnen proberen.
- Alle voorstellen om individueel te doen sporten zijn ok. Iedereen kopman! Zie ook: www.blijfsporten.be.
- Ook een geziene sportreportage aanbevelen kan. Stuur link op onze site in een reactie.
- Zet jouw GPX-file op site zodat iedereen eens individueel jouw rit kan fietsen.
- Vragen over GPX-Garmin-Strava, kunnen ook in de groep worden voorgelegd, nu is dit het moment. Op de fiets hebben we hier vaak geen tijd of adem voor;-)
- Blijf uw individueel gereden ritten op Strava zetten, dit motiveert anderen.
- Zet hier in een reactie hoe rit verliep. Reacties kunnen enkel door onze leden gelezen worden die ingelogd zijn. Mocht je hierover vragen hebben of de reactie niet kunnen lezen, laat ons iets weten.
- Het is nu ook het ideale moment om tegenliggers een goeiedag te zeggen. Zwaai of knik eens, dit kan momenteel nog meer deugd doen dan anders.
- Doe alles volgens de gevraagde voorschriften van de overheid en fiets veilig.
- Zet iets leuk op de site, binnen de normen van de huidige maatregelen.
- ...

Het bestuur

Ook Coureurke (Geert Goris) heeft (opnieuw) een idee, hierbij zijn info:

Beste wielervrienden,
BLIJF IN UW KOT, ook voor ons is dat niet evident. Op moment van schrijven moeten wij dit nog niet doen. Maar het is wel aan te raden om alleen te fietsen of indoor te trainen. We moeten onze conditie onderhouden, hoe we dat doen? Ieder op zijn manier. Vandaar volgend voorstel. We doen een individuele zondagsrit!
Doe het volgende:
Film jezelf (of laat het doen) als je indoor (of outdoor) aan het fietsen bent. Leef je in alsof je een zondagsrit aan het afwerken bent. Doe dit als je eigen rol. Kopman, wegkapitein, de inschrijving, fietsend in het “afwezige” peloton. Doe je best, demarreer, laat het (voor het ogenblik onbestaande) gat vallen,..."opletten voor de putten",.. en we drinken achteraf natuurlijk ene. Wees voorzichtig en creatief bij het filmen! Stuur je filmpje enkel naar mij (via Wetransfer, naar mijn e-mail op ledenblad). Misschien maak ik er wel een leuke montage van :-).
Enkele richtlijnen: Maak er max 1 minuut van. Film gerust met je smartphone maar doe dit in liggende stand.
Enkel doorsturen naar mij, vooraf inschrijven op de site moet deze keer niet;-)

Groeten
Geert