CHOCOLADEMOUSSE
100 gr room 35%
210 gr room 35%
120 gr fondant chocolade
45 gr eierdooier
1 ei
110 gr fijne kristalsuiker
- Eierdooier + ei mengen en opkloppen met de suiker en verwarmen tot 60°C
- Overgieten in mengkom en al kloppend koud roeren
- De kleinste hoeveelheid room opkoken en op de chocolade gieten, mengen en voorzichtig mixen zodat er geen lucht onder komt en laten afkoelen tot 45°C
- De ei-suikermix onder de chocoladeroom mengen
- De grootste hoeveelheid room opkloppen tot yoghurtdikte en onder mengen en laten afkoelen
CHOCOLADESAUS
- 100 g volle melk
- 100 g room (35%)
- 20 g honing
- 100 g donkere chocolade
- 10 g boter
- Een kookplaat
- Een steelpan
- Een thermometer
- Een spatel
Stap 1
Verwarm de melk, room en honing samen tot 50 °C.
Stap 2
Giet op de chocolade, wacht een minuutje en roer goed.
Stap 3
Blijf roeren tot u een mooie homogene saus bekomt.
Stap 4
Breng de chocoladesaus aan of serveer ze op een temperatuur van 35 °C.
OPGEKLOPTE ROOM
250 g ijskoude room
30 g suiker
- Zet een kom 10 minuten in de diepvriezer
- Haal kom en slagroom net voor het opkloppen uit de koeling
- Voeg de suiker toe
- Klopt de room eerst op halve snelheid half op, dan pas verder kloppen op volle snelheid. Dit zorgt voor een luchtiger resultaat
- Login om te reageren