Recept chocomousse

CHOCOLADEMOUSSE

 

100 gr room 35%

210 gr room 35%

120 gr fondant chocolade

45 gr eierdooier

1 ei

110 gr fijne kristalsuiker

 

 

  • Eierdooier + ei mengen en opkloppen met de suiker en verwarmen tot 60°C
  • Overgieten in mengkom en al kloppend koud roeren
  • De kleinste hoeveelheid room opkoken en op de chocolade gieten, mengen en voorzichtig mixen zodat er geen lucht onder komt en laten afkoelen tot 45°C
  • De ei-suikermix onder de chocoladeroom mengen
  • De grootste hoeveelheid room opkloppen tot yoghurtdikte en onder mengen en laten afkoelen

 

CHOCOLADESAUS

 

  • 100 g volle melk
  • 100 g room (35%)
  • 20 g honing
  • 100 g donkere chocolade
  • 10 g boter
  • Een kookplaat
  • Een steelpan
  • Een thermometer
  • Een spatel

Stap 1
Verwarm de melk, room en honing samen tot 50 °C.

Stap 2
Giet op de chocolade, wacht een minuutje en roer goed.

Stap 3
Blijf roeren tot u een mooie homogene saus bekomt.

Stap 4
Breng de chocoladesaus aan of serveer ze op een temperatuur van 35 °C.

 

 

 

OPGEKLOPTE ROOM

250 g ijskoude room

30 g suiker

 

  • Zet een kom 10 minuten in de diepvriezer
  • Haal kom en slagroom net voor het opkloppen uit de koeling
  • Voeg de suiker toe
  • Klopt de room eerst op halve snelheid half op, dan pas verder kloppen op volle snelheid. Dit zorgt voor een luchtiger resultaat