Aangepaste maatregelen ivm fietsen in groep.

De nieuwe corona-opstoot en de nieuwe maatregelen zetten er ons toe aan onze afspraken als fietsclub te herzien. De richtlijnen zijn niet eenduidig, virologen en politici communiceren ook niet steeds dezelfde boodschap.

Na overleg binnen het bestuur hebben we besloten de georganiseerde ritten in clubverband terug stil te leggen. Gelet op de verstrenging van verschillende maatregelen, denken we dat dit de enig mogelijke en de meest logische beslissing is. Daarom hebben we beslist om vanaf zondag 2 augustus niet meer met de voltallige groep te fietsen.

We raden aan om de komende periode met max dezelfde 8 à 10 personen te fietsen en de algemene richtlijnen te respecteren die er zijn als je niet in clubverband fietst. Dit houdt in dat je ook de afstands- en hygiënerichtlijnen respecteert. Onderling afspreken kan, aan ’t Sterreke of elders. We vragen iedereen zelf verantwoordelijkheid te nemen om de regels te respecteren.

Dit zijn geen georganiseerde ritten van de club, maar het blijft wel mogelijk te fietsen in (kleine) groep.

We hopen dat de opstoot van besmettingen van korte duur zal zijn, en we de groepsritten terug kunnen hervatten. Van zodra er nieuwe informatie is, zullen we daarover communiceren.